Notícies

Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

Enviada per admin el 17/Feb/2018 - 12:08
Imatge 0 per Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

París, 14 de febrer de 2018 - El passat dimecres 20 de febrer 3 alumnes de CFGS de disseny vam tenir l'oportunitat d'assistir a la darrera edició del Première Vision de Paris, convidats per la empresa catalana "Patentes y diseño de tejidos Kequco".

Es tracta d'una fira que durant tres dies exposa en diferents pavellons el que seran les pròximes col·leccions de la primavera-estiu de 2019. Aquests pavellons estan dividits en diferents seccions: cuir i articles de cuir, accessoris, teixits, fils, dissenys, i articles de roba finalitzada. També es podien consultar llibres de tendències i les últimes novetats en wearables. També hi ha una gran varietat de seminaris i workshops en el que hi pot participar tothom.

La fira es un bon lloc on dissenyadors i empreses es relacionen i busquen nous clients o proveïdors.

Felix Company de l'empresa Mc Clols, SA. ens va explicar quines eren les últimes novetats en cuirs, les quals en un procés interessant juguen amb aspectes tan físics com químics per tal de modificar-los l'aspecte.

Volem agrair a Jordi Boix i a l'equip de Kequco per la seva confiança en nosaltres convidant-nos a un esdeveniment tan interessant com aquest! Vam aprendre i gaudir molt de l'experiència!


Excursió a la 080 Barcelona Fashion amb el primer curs del cicle de confecció i moda

Enviada per admin el 15/Feb/2018 - 12:21
Imatge 0 per Excursió a la 080 Barcelona Fashion amb el primer curs del cicle de confecció i moda

Barcelona, 06 de febrer de 2018 - Durant tota la setmana esperàvem a que arribés el divendres amb molta ànsia. Per quan arribés el dia. Volíem estar més que preparats, amb els millors conjunts que teníem a l'armari per poder lluir-los en un lloc on el més important és la moda.

En principi, anàvem a veure les desfilades de Pilar del Campo i AMT, però finalment vam poder entrar en les altres dues, Ester Ferrando i Agnès, per acabar d'omplir l'aforament.

Vam poder observar dissenys innovadors i altres no tant, però la majoria ens van agradar.

Gaudíem estant allà, estàvem còmodes, ja que estàvem al lloc on ens volem veure en un futur.

Crec que a tota la classe li agradaria tronar a la 080 de primavera, ja que per nosaltres és una experiència més en aquest món tant gran com és la moda.

Crònica enviada per Enric Ambrona.


Vam assistir a la presentació de les tendències per a la primavera-estiu 2019

Enviada per admin el 16/Oct/2017 - 13:31
Imatge 0 per Vam assistir a la presentació de les tendències per a la primavera-estiu 2019

Barcelona, 11 d'octubre de 2017 - Dimecres passat l'alumnat de tèxtil del cicle superior de disseny tècnic i del cicle mig de confecció i moda vam anar a la presentació de les tendències i colors de la temporada primavera-estiu 2019 a Barcelona. En aquesta 9a edició de "The color community" va presentar Synchro, que es divideix en quatre games de color:

New Addresses: tal com avança el seu nom, s'endevinen altres continents i cultures que criden més enllà de la línia horitzontal del mar.

Blur: proposa l'exercici de l'empatia per a buscar i aconseguir una sincronització a nivell emocional.

Me, anymore: per evitar tot allò que és mecànic, repetitiu, allò que s'admet sense voluntat i el que és socialment imposat.

Sun-risa: és el codi més bàsic i atractiu per transferir la felicitat als altres. Somriure és bàsicament humà.

En acabar la presentació van oferir un gelats als assistents, els quals segons la gama que escollies variaven de gust. A més, et convidaven a escollir les dues games que t'haguessin agradat més per posar la mà en un bol amb arròs els quals et deixaven la mà perfumada amb l'aroma representativa d'aquella gama escollida.


Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

Enviada per admin el 22/Set/2017 - 12:23
Imatge 0 per Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

París, 19 de setembre de 2017 - El passat dimarts 19 de setembre 5 alumnes de CFGS de disseny vam tenir l'oportunitat d'assistir a la darrera edició del Première Vision de Paris, convidats per la empresa catalana "Patentes y diseño de tejidos Kequco".

Es tracta d'una fira que durant tres dies exposa en diferents pavellons el que seran les pròximes col·leccions de la tardor-hivern de 2019. Aquests pavellons estan dividits en diferents seccions: cuir i articles de cuir, accessoris, teixits, fils, dissenys, i articles de roba finalitzada. També es podien consultar llibres de tendències, les últimes novetats en wearables, i fins hi tot un apartat dedicat únicament al denim. També hi ha una gran varietat de seminaris i workshops en el que hi pot participar tothom.

La fira es un bon lloc on dissenyadors i empreses es relacionen i busquen nous clients o proveïdors.

Felix Company de l'empresa Mc Clols, SA. ens va explicar quines eren les últimes novetats en cuirs, les quals en un procés interessant juguen amb aspectes tan físics com químics per tal de modificar-los l'aspecte. El mateix Felix enguany ha estat galardonat amb el primer premi PVawards a la innovació.

Per la part de tendències Paqui Bachs de l'empresa Promostyl ens va mostrar llibres de tendències per a la propera temporada tardor-hivern.

Volem agrair a Jordi Boix i a l'equip de Kequco per la seva confiança en nosaltres convidant-nos a un esdeveniment tan interessant com aquest! Vam aprendre i gaudir molt de l'experiència!


El cicle de disseny tècnic en tèxtil i pell visiten una empresa d'adobat de pells

Enviada per admin el 28/Feb/2017 - 18:30
Imatge 0 per El cicle de disseny tècnic en tèxtil i pell visiten una empresa d'adobat de pells

Igualada, 23 de febrer de 2017 - El passat dijous un grup alumnes del Grau Superior de Disseny Tècnic Tèxtil i Pell van ser rebuts a l'empresa d'adobats de pells Miret i Cia. SA, per la Sra. Maribel Cuadras, Responsable de Producció, qui va donar una ràpida descripció sobre l'empresa, tipus de matèries que es tracten i els passos que s'hi porten a terme, des de la recepció directa de l'escorxador fins a l'acabat final en tintura o cru natural.

Després, en un caminar dirigit per tota la fàbrica d'almenys tres plantes amb maquines, obrers i sectors acuradament ambientats per als diferents processos, es van detallar cadascun dels processos i, sobretot, es va tenir l'oportunitat d'observar els resultats directes en les peces de pell, des de l'inici fins al final. Es va aconseguir observar a la pràctica els processos de selecció, rentat, descarnat, anivellat, aplanat, texturat i altres peces d'acabats exclusius.

L'empresa Miret i Cia. SA està situada a la localitat d'Igualada, província de Barcelona, des de la seva fundació l'any 1959. L'empresa té l'objectiu de fabricar i comercialitzar adobats de pells i tots els seus derivats.

Informació enviada per Oscar Carral


Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

Enviada per admin el 13/Feb/2017 - 14:43
Imatge 0 per Alumnes del cicle de Disseny assisteixien a Premiere Vision de París

París, 7 de febrer de 2017 - El passat dimarts 7 de febrer alguns alumnes de CFGS de disseny vam tenir l'oportunitat d'assistir a la darrera edició del Première Vision de Paris, convidats per la empresa catalana "Patentes y diseño de tejidos Kequko".

Es tracta d'una fira que durant tres dies exposa en diferents pavellons el que seran les pròximes col·leccions de la primavera-estiu de 2018. Aquests pavellons estan dividits en diferents seccions: cuir i articles de cuir, accessoris, teixits, fils, dissenys, i articles de roba finalitzada. També es podien consultar llibres de tendències, les últimes novetats en wearables, i fins hi tot un apartat dedicat únicament al denim. També hi ha una gran varietat de seminaris i workshops en el que hi pot participar tothom.

La fira es un bon lloc on dissenyadors i empreses es relacionen i busquen nous clients o proveïdors.

Felix Company de l'empresa Mc Clols, SA. ens va explicar quines eren les últimes novetats en cuirs, les quals en un procés interessant juguen amb aspectes tan físics com químics per tal de modificar-los l'aspecte.

Per la part de tendències Paqui Bachs de l'empresa Promostyl ens va oferir una classe magistral de quins seran els colors per el proper estiu, aixi com les textures i les formes.

En la secció de articles finalitzats ens vam retrobar amb la empresa Shima Sheiki, la qual ens va fer una demostració en directe de la fabricació d'un vestit sense costures.

Volem agrair a Jordi Boix i a l'equip de Kequko per la seva confiança en nosaltres convidant-nos a un esdeveniment tan interessant com aquest! Vam aprendre i gaudir molt de l'experiència!

Informació enviada per Irene Rubio


El departament tèxtil de l'ins terrassa ens posem de ple amb els teixits ecològics

Enviada per admin el 02/Feb/2017 - 12:58
Imatge 0 per El departament tèxtil de l'ins terrassa ens posem de ple amb els teixits ecològics

Des de Fundació BCN Formació Professional han organitzat la 6a edició del Pla de mesures Innovació a l’FP amb l’objectiu de premiar projectes educatius de caire innovador, i en aquesta edició han participat un total de 82 projectes i 59 centres d’FP entre ells nosaltres.

Amb aquest ajut, un ajut ens faciliten des de la convocatòria de projectes pedagògics que s'organitza des de la direcció de l'Institut de Terrassa i el què acabarem de posar des del departament de tèxtil podem dir que ben aviat disposarem de 3 tricotoses manuals i un teler manual, a disposició del nostre alumnat, per poder realitzar pràctiques i projectes!!!

Moltíssimes gràcies a tot els que ens ajudeu econòmicament per anar creixen com a departament.

Moltíssimes gràcies a aquest equip de professors tan compromès que s'apunten a totes.

Moltíssimes gràcies a l'alumnat, perquè sou el motiu pel qual tenim ganes d'anar creixen i creixen.

En breu penjarem fotos de les noves adquisicions.


Ampliem les possibilitats de disseny amb el Penelope Jacquard

Enviada per admin el 16/Nov/2016 - 10:38
Imatge 0 per Ampliem les possibilitats de disseny amb el Penelope Jacquard

L'empresa Informàtica Tèxtil, ubicada a Barcelona, i una de les més important a nivell mundial en el camp del disseny de teixits amb ordinador, cedeix a l'institut de Terrassa 10 llicències del seu programa Penelope Jacquard, el qual s'acompanya del programa Image pel retoc d'imatges. L'empresa també ens amplia en una vintena les deu llicències que des de fa uns anys el centre té del seu producte estrella, el Penelope Dobby, que fins ara ha permès als nostres cicles, especialment al de grau superior, donar la millor formació en disseny de teixits per ordinador. Amb aquest nou programari l'alumnat podrà també aprendre a dissenyar teixits de calada en el sistema Jacquard amb un dels programes més destacats en aquest àmbit. Per poder treure el màxim rendiment al programa tres professors de l'especialitat han fet un curs de formació que els ha permès conèixer el funcionament del programa. Coneixements que després podran transmetre a l'alumnat.

Des del Departament de tèxtil de l'Institut agraïm a l'empresa Informàtica Tèxtil deixar-nos usar el seu programari i, d'aquesta manera, donar-nos la possibilitat de preparar el nostre alumnat amb competències en aquest camp tan sol·licitat per les empreses de disseny de teixits.


Estudiants de "Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell" van assistir a la Tercera Edició del Bcn Ethical Fashion Fest

Enviada per admin el 08/Nov/2016 - 11:13
Imatge 0 per Estudiants de

Barcelona, 5 de novembre de 2016 - Dissabte passat, estudiants de cicle "Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell" de l'institut de Terrassa, van assistir a la Tercera Edició del Bcn Ethical Fashion Fest (BEFF), el Festival de Moda Sostenible de Barcelona, que enguany va aconseguir reunir almenys 40 marques de moda ètiques que pretenen conscienciar i sobretot fomentar una altra forma de fer moda: sostenible, respectuosa amb el medi ambient i el compromís social. El BEFF va començar el dijous passat i constava de tres jornades intensives on no només les marques oferien els seus productes per donar informació detallada de cada un dels articles, la seva fabricació i aportació a la moda sostenible, sinó a més durant tot el dia es realitzaven tallers i xerrades informatives.

En el cas particular dels estudiants, vam poder assistir a dues de les xerrades. La primera va ser la que va portar a terme Jorge Cajacuri Tubilla, Director de Projectes i Cofundador d'Evea Eco Fashion, empresa social de moda sostenible que treballa amb comunitats Amazòniques del Perú. En aquesta empresa recullen làtex natura de l'arbre de Shiringa, que fins ara només es fa servir per fer carpes interminables mitjançant la col·locació del mateix en teixits també fabricats per ells. Aquests teixits normalment els utilitzen per embolicar càrregues que transporten pels rius amazònics i fer que, gràcies a aquest embolcall, surin. D'aquesta manera treballen puntualment des de fa anys per aconseguir millorar aquest procés i aconseguir el que han anomenat el Cuir vegetal.

Jorge Carjacuri explicava que fins al moment han aconseguit que es pugui cosir i fer productes que normalment es fabricarien de pell. També arribar a un producte similar al cautxú que s'ha integrat a calçat esportiu, la qual cosa ha donat resultats excel·lents i ja es fabrica. Treballen amb el teixit mitjançant barreges químiques per arribar a una resistència de qualitat, ja que els darrers assajos en laboratori han donat uns resultats poc satisfactoris en resistència a la fricció i resistència a l'esclat.

D'altra banda, i entre altres activitats, es va assistir a la xerrada que oferia la Fundació Rezero, Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (FPRC). Concretament la xerrada se centrava en l'explicació de la Campanya Jo-Soc-CoCo, que tendeix a pressionar i exigir a les organitzacions, a les empreses i a l'estat que canviïn la idea de reciclar a la de produir residus zero, o res de residus. Això es va traslladar a la problemàtica del residu que genera la indústria tèxtil, on es va produir un intens debat i pluja d'idees que van ser apuntades tant per l'oradora com pels assistents. També, entre les marques expositores, hi havia la marca Organic Cotton Colors, la qual setmanes enrere va ser tractada a classe pel treball que realitzen en el seu projecte de plantació, collita, altres processos del cotó sense tints, sense acabats químics i el teixit totalment ecològic. Això ens va permetre fer-los preguntes i discutir sobre aspectes del seu treball.

Informació enviada per Oscar Carral


Vam assistir a la presentació de les tendències per a la primavera-estiu 2018

Enviada per admin el 18/Oct/2016 - 18:54
Imatge 0 per Vam assistir a la presentació de les tendències per a la primavera-estiu 2018

Barcelona, 11 d'octubre de 2016 - Dimarts passat els alumnes de tèxtil vam anar a la presentació de les tendències i colors de la temporada primavera-estiu 2018 a Barcelona. En aquesta 7a edició de "The color community" va presentar el metaMIRAGES, que es dividia en quatre games de color:

Please touch!: tal com diu el seu nom, convida a despertar la curiositat de tots els sentits.

2&3: representa la bellesa geomètrica amb colors ja coneguts.

Fluid signs: porta al món de la natura d'una forma extravagant a causa de la barreja de colors dominants.

Polyphonic: es basa en tot allò més metàl·lic, com per exemple els edificis moderns.

En acabar la presentació van oferir un gelats als assistents, els quals segons la gama que escollies variaven de gust. A més, et convidaven a escollir les dues games que t'haguessin agradat més per posar la mà en un bol amb arròs els quals et deixaven la mà perfumada amb l'aroma representativa d'aquella gama escollida.

Informació enviada per Elisabeth Boix

« 1 2 3 4 5 »