Notícies » Blogging

Cicles Formatius de tèxtil consolidats

Enviada per admin el 23/Set/2015 - 17:19
Imatge 0 per Cicles Formatius de tèxtil consolidats

Aquest curs acadèmic s'han consolidat els Cicles Formatius de la família tèxtil que es cursen a l'institut de Terrassa amb un èxit de matrícula que ha superat totes les expectatives. D'aquesta manera la família tèxtil de l'institut de Terrassa passa de tenir 7 professors a tenir-ne 12, convertint-se en una família professional solida dins del centre. Enguany, repartits entre els dos cicles formatius de mig (CFGM), el cicle formatiu de grau superior (CFGS) i el programa de formació i inserció (PFI), han iniciat a l'institut de Terrassa els seus estudis de tèxtil més de 100 alumnes nous, que se sumen a l'alumnat de segon de promocions anteriors. Així, la matricula ha quedat de la manera següent:Cicle Alumnat de 1r Alumnat de 2n
PFI - Auxiliar de confecció en tèxtil i pell 17 És només d'un curs
CFGM - Fabricació i ennobliment de productes tèxtils 32 13
CFGM - Confecció i moda 35 Encara no s'ha fet 2n
CFGS - Disseny tècnic en tèxtil i pell 27 5

Nou cicle formatiu de grau mig de Confecció i Moda

Enviada per admin el 23/Set/2015 - 17:17
Imatge 0 per Nou cicle formatiu de grau mig de Confecció i Moda

Enguany s'ha posat en marxa, dins de la família tèxtil de l'institut de Terrassa, el cicle formatiu de grau mig nou, Confecció i Moda, el qual se suma als altres tres que ja existien: el cicle formatiu de grau mig "Fabricació i ennobliment de productes tèxtil", que va veure la seva primera promoció el curs 2012-2013, el programa de formació i inserció "Auxiliar de confecció en tèxtil i pell", que es va posar en marxa el curs 2013-2014, i el cicle formatiu de grau superior "Disseny tècnic en tèxtil i pell", el qual va començar el curs passar, el curs 2014-2015.

Aquest cicle, tal com passa amb l'altre de grau mig i el de grau superior, és de tipus dual. Per tant, l'alumnat fa una part important dels estudis en empreses del sector que col·laboren amb l'institut.

A banda de suposar un ampliació del professorat del Departament tèxtil, l'obertura d'aquest cicle nou ha obligat a equipar un taller amb màquines de cosir, així com també de taules de patronatge i tall per a la confecció.

Els 35 alumnes matriculats en aquesta primera promoció del cicle de confecció i moda, que ha superat les expectatives inicials, ha deixat palesa la necessitat d'oferir aquesta especialitat d'estudis de la família tèxtil.


Primera trobada d'empresaris col·laboradors amb els Cicles dual de tèxtil

Enviada per admin el 08/Mai/2015 - 20:24
Imatge 0 per Primera trobada d'empresaris col·laboradors amb els Cicles dual de tèxtil

Terrassa, 7 de maig de 2015 - El dijous dia 7 de maig va tenir lloc a l'Institut de Terrassa la primera trobada amb els empresaris que col·laboren amb els nostres cicles duals de grau mig i de grau superior de tèxtil.

L'acte va reunir l'administració educativa, la direcció del centre, el professorat i el món de l'empresa que, per primera vegada, van tenir l'oportunitat de debatre sobre la situació actual del sector tèxtil, i de la contribució que des del nostre centre es fa cap al món industrial, amb la formació de nous professionals qualificats d'un sector necessitat de joves amb vocació i coneixements.