Notícies » Travel and culture

Visita al museu de la pell d'Igualada i a la fira tèxtil BSTIM

Enviada per admin el 07/Mar/2016 - 18:17
Imatge 0 per Visita al museu de la pell d'Igualada i a la fira tèxtil BSTIM

Igualada, 25 de febrer de 2016 - Recentment amb el cicle formatiu de grau superior Disseny tècnic en tèxtil i pell i el cicle de grau mig Fabricació i ennobliment de productes tèxtils, es va fer una visita guiada al museu de la pell d'Igualada, que incloia també la visita a una antiga fàbrica adobera, on ens van explicar tots els processos que es realitzaven antigament per adobar les pells i, d'aquesta manera, aconseguir el cuir utilitzat en diversos complements com ara plantilles per a sabates, corretges per a màquines i muntures de cavalls.

Després vam visitar la fira del punt BSTIM, on vam poder observar el funcionament de diferents màquines com ara tricotoses, envasadores de samarretas, impressores digitals tèxtils, programes de disseny, etc. A més, vam poder veure molts estands de dissenys basats en punt, fils per a teixits tècnics i moltes coses més.

Informació enviada per a Vanessa Lundstedt


Sortida del cicle de confecció i moda a Igualada!

Enviada per admin el 04/Mar/2016 - 11:21
Imatge 0 per Sortida del cicle de confecció i moda a Igualada!

Igualada, 25 de febrer de 2016 - Fa uns dies el cicle de confecció i moda vam anar al municipi d'Igualada, per visitar el Museu de la pell i l'empresa Sita Murt.

Quan vam arribar a Igualada ens van rebre a Sita Murt, allà ens van explicar tot el funcionament de l'empresa, des del primer esbós de disseny fins a la confecció d'una peça de roba. Ens van mostrar els diferents departaments de l'empresa; el de disseny on buscaven inspiracions en tendències i teixits respectant el caràcter de Sita Murt, el de patronatge i confecció on ideaven els patrons i muntaven confeccionant tots els prototips i el departament de creació de matèries tèxtils, on teixien i creaven diferents teixits amb maquinària japonesa.

Quan vam acabar de visitar Sita Murt, ens vam dirigir cap al Museu de la pell. De camí ens vàrem adonar que el sector tèxtil està molt present a Igualada i compta amb una gran quantitat d'empreses que s'hi dediquen.

A l'inici de la visita ens van explicar la historia de la pell en la civilització mediterrània, ens van mostrar també característiques de la pell com la resistència o la seva higroscopicitat mitjançant una pluja artificial. Vam veure la tècnica de la producció de cuir, denominada industrialització de la pell o, també, "de les cubas als bombos". Finalment en la explicació del museu ens van ensenyar el procés de fabricació industrial de la sola de sabates de cuir, ja que és una elaboració molt característica d'Igualada.

Al final de la visita del museu vam fer una funda per al nostre mòbil, creant cadascú els patrons i confeccionant la nostre funda personalitzada.

Tot el grup de confecció vam quedar satisfets de l'excursió d'aquell dia, doncs vam aprendre i gaudir des del funcionament d'una empresa tèxtil a la història d'una matèria tant utilitzada com la pell.

Informació enviada per Víctor Moyano